Ελληνική γαστρονομία και εκδηλώσεις προ των εορτών
Η περίοδος των εορτών πλησιάζει και σημαντικά γαστρονομικά γεγονότα διοργανώνονται, σχεδόν κάθε εβδομάδα, για να προσφέρουν στιγμές απόλαυσης, γεύσης και ενημέρωσης. Μεγάλα κόκκινα κρασιά, Οίνοι κεντρικής Ελλάδος και μια σημαντική βράβευση για την Nissos φωτίζουν το δρόμο της ελληνικής γαστρονομίας.

Μεγάλα κόκκινα κρασιά

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 διεξάγεται για 6η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (13:00 – 20:00), με περίπου 140 σπουδαία κόκκινα κρασιά από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία. 

 

Όπως κάθε χρόνο, τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την εσοδεία που βρίσκεται στην αγορά, μαζί με το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες ή και φιάλες άλλων παλαιωμένων έως και πειραματικών οίνων, κατευθείαν από τα κελάρια τους. Στόχος είναι να αποδειχθεί εμπράκτως, ιδίοις όμμασι και ιδία γεύσει, η δυνατότητα των κόκκινων ελληνικών κρασιών να παλαιώσουν και να βελτιωθούν μέσα στο χρόνο.

 

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επί πληρωμή μικρές ποσότητες σπάνιων και σπουδαίων οίνων, όπως το Hermitage Louis Chave, το Château Mouton Rothschild, το Château Latour, το Ornellaia και το Cabernet Sauvignon Estrella από την Αργεντινή. Όλοι οι συμμετέχοντες και τα κρασιά τους παρουσιάζονται αναλυτικά στο www.FineRedWines.gr​

Central Wine Fair

Τρεις σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας! Δυναμική και ενωτική, η Central Wine Fair θα φιλοξενήσει τις ιστορίες 43 οινοποιών από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι και το Σούνιο, στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

 

Όλα τα ‘αστέρια’ της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας θα είναι στη Central Wine Fair, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τους τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις και καινούριες προτάσεις. Οι τρεις αυτές περιοχές αποτελούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας με μεγάλη δυναμική, παθιασμένους και ταλαντούχους οινοποιούς και μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών από αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα πολύ ενδιαφέρoν master class με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική-Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία: Οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

7 Μποφόρ και διεθνής διάκριση

H ΝΗΣΟΣ «σηκώνει» «7 Μποφόρ» στο Βέλγιο και κατακτά το χρυσό, στον παγκόσμιας εμβέλειας Βέλγικο διαγωνισμό μπύρας

 

Χρυσό μετάλλιο για τη «ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ» στην κατηγορία των «Baltic Porters», των Porters με υψηλό αλκοόλ, στο διαγωνισμό «Brussels Beer Challenge, 2019». Στον διαγωνισμό που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη του Βελγίου και φέτος έγινε στην Μόνς, συμμετείχαν ζυθοποιεία από 50 χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία, τη Μαλαισία, την Αυστραλία, την Ταιβάν, την Κίνα και χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 

Οι 1650 μπύρες που έλαβαν μέρος, κρίθηκαν αποκλειστικά και μόνο για τη γεύση τους με την διαδικασία της «τυφλής γευσιγνωσίας» από 90 επαγγελματίες ζυθοκριτικούς από 27 χώρες.

Για τη "ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ": Αν δεν ήταν μία μαύρη ΝΗΣΟΣ, θα’ταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας. Η "ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ" είναι μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ. Εκλεκτές, καβουρδισμένες και καραμελωμένες βύνες συνδυάζονται αρμονικά για να προσδώσουν αρώματα καφέ και κακάο Σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο, με μπεζ, πληθωρικό και κρεμώδη αφρό που έχει διάρκεια και αφήνει εξαιρετική δαντέλα στο ποτήρι. Είναι η τέλεια μπύρα για το χειμώνα. Συνοδεύει υπέροχα ξηρούς καρπούς, πικρή σοκολάτα ή ένα καλό malt whisky.

Συγχαρητήρια Μάγια και Αλέξανδρε!

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn