wix_logo_POD.png
Σκέψεις, απόψεις, εκδηλώσεις και θέματα που αφορούν τα ελληνικά προϊόντα, βρίσκουν εδώ χώρο δημοσίευσης, έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών με στόχο την  ενημέρωση των επισκεπτών.  

Ήταν η απελπισμένη ματιά του Γκρίναγουεϊ στην ανθρώπινη κατάσταση που με έκανε να ξαναθυμηθώ σήμερα αυτή την ταινία που έστω αλληγορικά επιστρέφει προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των αδηφάγων μέσων ενημέρωσης και της επιθετική ανάπτυξης της γαστρονομίας.

Οι ρόλοι παραμένουν αδιαπραγμάτευτοι αν και αλλάζουν τα ονόματα για να εξυπηρετήσουν πάλι τις σχέσεις που διαμορφώνονται στη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή.

Το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, είναι μια από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, τηλεοπτικά είναι ίσως το πιο δημοφιλές προϊόν μαζί με τον αθλητισμό, επαγγελματικά καταξιωμένο και χωρίς ανεργία, αισθητικά αναβαθμισμένο, κυριαρχεί στα social media. Όλοι έχουν άποψη για το φαγητό, ακόμη και για πράγματα που δεν γνωρίζουν, κυρίως θα έλεγα για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αναπόφευκτα λοιπόν το ακολουθούν και οι μύθοι του που καθιστούν τη βεβαιότητα της άγνοιας και της επιπολαιότητας κυρίαρχη αλλά πολλές φορές και επικίνδυνη.

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας αγαπημένη αυταπάτη, οι δικές μου όμως αγαπημένες είναι αυτές:

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και σας προσκαλεί να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, γνωστό κυρίως για την ξέφρενη ζωή του και τις πανέμορφες παραλίες του. Και αν οι παραλίες της Ίου είναι πραγματικά όμορφες, σίγουρα το πλήθος των διασημοτήτων που επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους δεν το επιλέγουν για την ξέφρενη ζωή του. Αντιθέτως, αυτή λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για να απολαύσουν την ομορφιά και την αυθεντικότητα του νησιού με εχεμύθεια.

To 5ο Tinos Food Paths είναι πλέον παρελθόν αλλά πήρε ήδη τη θέση που του αξίζει για πάντα στην καρδιά μας. Το σημαντικότερο ίσως γαστρονομικό γεγονός της χώρας, για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω, απέδειξε και φέτος πως στην Τήνο τα θαύματα έχουν την τιμητική τους.

Η 5 η διοργάνωση του Tinos Food Paths έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες της για να υποδεχθεί στο νησί της Τήνου, τους επισκέπτες της γιορτής γαστρονομίας και πολιτισμού την Δευτέρα 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Οι φετινές δράσεις θα κάνουν βόλτα σε μύλους, σε αλώνια, σε κελιά στην ενδοχώρα του νησιού και θα δημιουργήσουν «κύκλους» ζωής, παρέας, νοστιμιάς και γεύσης. Το όραμα της ομάδας του Tinos Food Paths είναι να αναδείξει την γαστρονομία, την παράδοση και την αυθεντικότητα της Τήνου, εμπνέοντας ανθρώπους να συνεργαστούν και να προσφέρουν τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους, τον χρόνο τους, τα προϊόντα που παράγουν.

1 / 5

Please reload

July 30, 2019

July 10, 2019

Please reload

Copyright 2018-19 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Σταθογιάννη 7, 11741, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn