Fish project, εισαγωγή στην comfort ψαροφαγία
Το Fish project είναι ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί που το ανακάλυψα τυχαία περνώντας πριν λίγο καιρό από την Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Η αλήθεια είναι πως με την πρώτη ματιά δεν καταλαβαίνει κάποιος περί τίνος πρόκειται, όμως αν μπεις μέσα δύσκολα ξαναφεύγεις μετά.

Μοντέρνα σχεδίαση, λιτές γραμμές και απλότητα είναι τα χαρακτηριστικά του χώρου του Fish project, ένας χώρος που χωρίζεται στα δύο καθώς φιλοξενεί δύο διαφορετικές αλλά συγγενικές ιδέες που συστήνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο την έννοια της comfort ψαροφαγίας. Εστιατόριο, sushi bar από την μία και ιχθυοπωλείο από την άλλη με αρκετές καινοτομίες αλλά κυρίως νοστιμιά και προσιτή ποιότητα.

 

Το εστιατόριο του Fish project προσφέρει ένα μενού αλά καρτ το οποίο περιλαμβάνει μια ποικιλία θαλασσινών μεζέδων σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει φρεσκάδα και νοστιμιά. Η αρχική μου έκπληξη υποχώρησε σύντομα όταν έμαθα πως η κουζίνα του fish project έλαβε την καθοδήγηση  και τις συμβουλές του εξαιρετικού στο είδος chef Γιάννη Παρίκου ενώ  τα γλυκά επιμελείται ο επίσης γνωστός και βραβευμένος pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης. Με αυτή τη σιγουριά στην κουζίνα το μόνο που απομένει στον επισκέπτη είναι η επιλογή και η απόλαυση των πιάτων του.  

 

Η αρχή γίνεται με την εξαιρετική  ψαρόσουπα με πετρόψαρα από το Αιγαίο και φρέσκια τομάτα. Πολύ νόστιμη επίσης η σαλάτα κινόα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο αλλά και η ρεγγοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδο. Ένα από πιάτα του μαγαζιού που κάποιος πρέπει να δοκιμάσει είναι το μαριναρισμένο λαβράκι σε ελαιόλαδο και λεμόνι και με φύκια αλλά και το σεβίτσε τσιπούρας με κόλιανδρο, τοματίνια και αβοκάντο. Έκπληξη δημιουργούν πιάτα όπως οι αχνιστές ουρές πεσκανδρίτσας με σελινόριζα και μουστάρδα, το τατάκι τόνου με φουντούκια, σισαμέλαιο και σος σόγιας και φυσικά οι χταποδοκεφτέδες με σπιτική μαγιονέζα λαχανικών.  Στα κυρίως νομίζω πως περίοπτη θέση κατέχει το λαβράκι στη λαδόκολλα με λεμόνι και μυρωδικά αλλά και οι σουπιές με σπανάκι και ρύζι χωρίς να υστερούν και τα υπόλοιπα. Κλείνοντας οι επιλογές  της τάρτας λεμόνι με μπισκότο αμυγδάλου και σος βασιλικού, τα brownies με κρέμα σοκολάτας, ελληνικό καφέ και φραμπουάζ και η crème brulee με αχλάδι ποσέ, σος καραμέλας και παγωτό βανίλια ολοκληρώνουν μια πραγματική πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων με προέλευση κυρίως τις ελληνικές θάλασσες. Εάν σε αυτά προσθέσετε και το εξαιρετικό sushi bar με ποικιλία maki, nigiri και shasimi τότε έχετε μια πλούσια παλέτα επιλογών comfort ψαροφαγίας.

 

Στο χώρο του fish project λειτουργεί και το ΙΧΘΥΣ 3, το γνωστό ιχθυοπωλείο των Β. προαστίων που στο fish project αναπτύσσει όλη του τη δυναμική και συνεχίζει να προσφέρει φρέσκο ψάρι σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η τεχνογνωσία των ιχθυοπολείων ΙΧΘΥΣ αποτελεί εγγύηση ποιότητας για το επίπεδο των ψαριών, που είναι και ο βασικός προμηθευτής του εστιατορίου, όμως δεν σταματά εδώ. Η καινοτομία είναι πως ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει το ψάρι της αρεσκείας του, μια συνταγή από ποικιλία επιλογών που προσφέρει το κατάστημα και οι σεφ στην κουζίνα να ετοιμάσουν ένα ταψί με το ψάρι, τα μυρωδικά και τις μαρινάδες του έτοιμο για ψήσιμο. Έτσι για πρώτη φορά ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπίτι μου με φρέσκο ψάρι της επιλογής του και υλικά έτοιμα συνταγής κορυφαίων σεφ σε ταψί όπου με 10 λεπτά ψήσιμο να απολαύσει ένα εξαιρετικό γεύμα. Αυτό και αν δεν είναι comfort.

 

Τέλος, εκτός από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ή τη δυνατότητα να μετατρέψει το ψάρι της επιλογής του σε συνταγή, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από το ιχθυοπωλείο με το κιλό, το μοναδικό καρπάτσιο λαβράκι  και τις φέτες καπνιστού ξιφία που σερβίρονται στο εστιατόριο.

Comfort σημαίνει ασφάλεια, μνήμες και προσιτή ποιότητα και το fish project δείχνει να τα διαθέτει όλα αυτά σε επάρκεια εισάγοντας την έννοια της comfort ψαροφαγίας σε μια χώρα που αγαπά το ψάρι σε όλες του τις μορφές. Comfort όμως ένιωσα και από το περιβάλλον που παρά το εντυπωσιακό του design παραμένει απλό και άνετο γεγονός που ενισχύεται και από την φιλικότητα των ανθρώπων του. Ψυχή του project η Λένα Χειλετζάρη, πρόθυμη να βοηθήσει κάθε επισκέπτη στην εμπειρία του fish project και ο Κώστας  Φίλης που με την εμπειρία του φροντίζει για την φρεσκάδα των ψαριών στο πιάτο μας.  

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι, 21 0685 0088

Copyright 2018-19 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Σταθογιάννη 7, 11741, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn