Αλλαντικά
Ανάμεικτος καβουρμάς Λήμνου σε τρίμμα

Η ιδιαιτερότητα του λημνιακού καβουρμά βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν μοιάζει με τον βορειοελλαδίτικο όπου κρέας και λίπος αναμειγνύονται σε πολύ λεπτά κομμάτια γίνονται μπαστούνι και μετά κόβονται σε ροδέλα. Ο λημνιακός καβουρμάς είναι καθαρό κρέας σε μεγάλα κομμάτια που παστώνεται σε αλάτι και μετά καβουρδίζεται. Στο τέλος φυλάσσεται μέσα στο λίπος του που είναι καθαρό και ξεχωρισμένο. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για αλλαντικό που μοιάζει λίγο με το απάκι ή το σύγκλινο αλλά δεν έχει μπαχαρικά παρά μόνο αλάτι. Τρώγεται σκέτος συνοδεύοντας τσίπουρο ή κόκκινο κρασί ενώ μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά ως άρτυμα και τους ενδυναμώνει τη γεύση. Το έβαλα σε ρεβίθια, σε μελιτζάνα στον φούρνο, σε πίτσα, σε πάστα, όπου μπήκε έδωσε χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Εκτός από τον κλασικό χοιρινό, ο Παλαίστρος παρασκευάζει μοσχαρίσιο και τους μοναδικούς σε όλη την Ελλάδα κατσικίσιο και πρόβειο.

Weight

Price

Use:

horeca, delicatesen

0,00

100gr

0,00

400gr

1kg, 2kg, 5kg

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

κιλό

Κατσικίσιος καβουρμάς Λήμνου σε φέτες

Η ιδιαιτερότητα του λημνιακού καβουρμά βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν μοιάζει με τον βορειοελλαδίτικο όπου κρέας και λίπος αναμειγνύονται σε πολύ λεπτά κομμάτια γίνονται μπαστούνι και μετά κόβονται σε ροδέλα. Ο λημνιακός καβουρμάς είναι καθαρό κρέας σε μεγάλα κομμάτια που παστώνεται σε αλάτι και μετά καβουρδίζεται. Στο τέλος φυλάσσεται μέσα στο λίπος του που είναι καθαρό και ξεχωρισμένο. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για αλλαντικό που μοιάζει λίγο με το απάκι ή το σύγκλινο αλλά δεν έχει μπαχαρικά παρά μόνο αλάτι. Τρώγεται σκέτος συνοδεύοντας τσίπουρο ή κόκκινο κρασί ενώ μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά ως άρτυμα και τους ενδυναμώνει τη γεύση. Το έβαλα σε ρεβίθια, σε μελιτζάνα στον φούρνο, σε πίτσα, σε πάστα, όπου μπήκε έδωσε χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Εκτός από τον κλασικό χοιρινό, ο Παλαίστρος παρασκευάζει μοσχαρίσιο και τους μοναδικούς σε όλη την Ελλάδα κατσικίσιο και πρόβειο.

Weight

Price

Use:

horeca, delicatesen

0,00

100gr

0,00

400gr

1kg, 2kg, 5kg

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

κιλό

Μοσχαρίσιος καβουρμάς Λήμνου σε φέτες

Η ιδιαιτερότητα του λημνιακού καβουρμά βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν μοιάζει με τον βορειοελλαδίτικο όπου κρέας και λίπος αναμειγνύονται σε πολύ λεπτά κομμάτια γίνονται μπαστούνι και μετά κόβονται σε ροδέλα. Ο λημνιακός καβουρμάς είναι καθαρό κρέας σε μεγάλα κομμάτια που παστώνεται σε αλάτι και μετά καβουρδίζεται. Στο τέλος φυλάσσεται μέσα στο λίπος του που είναι καθαρό και ξεχωρισμένο. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για αλλαντικό που μοιάζει λίγο με το απάκι ή το σύγκλινο αλλά δεν έχει μπαχαρικά παρά μόνο αλάτι. Τρώγεται σκέτος συνοδεύοντας τσίπουρο ή κόκκινο κρασί ενώ μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά ως άρτυμα και τους ενδυναμώνει τη γεύση. Το έβαλα σε ρεβίθια, σε μελιτζάνα στον φούρνο, σε πίτσα, σε πάστα, όπου μπήκε έδωσε χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Εκτός από τον κλασικό χοιρινό, ο Παλαίστρος παρασκευάζει μοσχαρίσιο και τους μοναδικούς σε όλη την Ελλάδα κατσικίσιο και πρόβειο.

Weight

Price

Use:

horeca, delicatesen

0,00

100gr

0,00

400gr

1kg, 2kg, 5kg

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

κιλό

Παστουρμάς βόειος

Ο παστουρμάς είναι έδεσμα με ρίζες από την ανατολή και πιο συγκεκριμένα από την Καππαδοκία. Οι παππούδες μας στη ανάγκη να διατηρήσουν το βόειο κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα προς χρήση μαγειρικής, το πάστωναν. Το πάστωμα γινόταν, σε ξύλινη σκάφη. Τοποθετούσαν μία στρώση αλάτι, μετά το κρέας, ξανά αλάτι εναλλάξ και στο τέλος το κάλυπταν με αλάτι και το άφηναν για αρκετές μέρες. Στη συνέχεια το έβγαζαν, το ξέπλεναν από το αλάτι και το τοποθετούσαν σε πέτρινη επιφάνεια και τα πρέσαραν με βάρος, συνήθως μεγάλες καθαρές πέτρες. Στην εξέλιξη της συντήρησης δοκίμασαν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος με μπαχαρικά.

Weight

Price

Use:

horeca

0,00

100gr

0,00

200gr

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

Παστουρμάς χοιρινός

Παστουρμάς από χοιρινή πανσέτα. Προϊόν από παστό κρέας ψυχρής ωρίμανσης πoυ μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ‘η και ψημένο.

Weight

Price

Use:

horeca

0,00

100gr

0,00

200gr

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

Παστουρμάς ψαρονέφρι άοσμος

Παστουρμάς από χοιρινό ψαρονέφρι. Προϊόν και αυτό από παστό κρέας, ψυχρής ωρίμανσης, εξαιρετικό με μόλις 1% λιπαρά, πλούσια βελούδινη γεύση. Ταιριάζει πάρα πολύ σε κρύα σάντουιτς.

Weight

Price

Use:

horeca, wine

0,00

1kg

0,00

0,00

κιλό

Πρόβειος καβουρμάς Λήμνου σε φέτες

Η ιδιαιτερότητα του λημνιακού καβουρμά βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν μοιάζει με τον βορειοελλαδίτικο όπου κρέας και λίπος αναμειγνύονται σε πολύ λεπτά κομμάτια γίνονται μπαστούνι και μετά κόβονται σε ροδέλα. Ο λημνιακός καβουρμάς είναι καθαρό κρέας σε μεγάλα κομμάτια που παστώνεται σε αλάτι και μετά καβουρδίζεται. Στο τέλος φυλάσσεται μέσα στο λίπος του που είναι καθαρό και ξεχωρισμένο. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για αλλαντικό που μοιάζει λίγο με το απάκι ή το σύγκλινο αλλά δεν έχει μπαχαρικά παρά μόνο αλάτι. Τρώγεται σκέτος συνοδεύοντας τσίπουρο ή κόκκινο κρασί ενώ μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά ως άρτυμα και τους ενδυναμώνει τη γεύση. Το έβαλα σε ρεβίθια, σε μελιτζάνα στον φούρνο, σε πίτσα, σε πάστα, όπου μπήκε έδωσε χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Εκτός από τον κλασικό χοιρινό, ο Παλαίστρος παρασκευάζει μοσχαρίσιο και τους μοναδικούς σε όλη την Ελλάδα κατσικίσιο και πρόβειο.

Weight

Price

Use:

horeca, delicatesen

0,00

100gr

0,00

400gr

1kg, 2kg, 5kg

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

κιλό

Σουτσούκι Καππαδοκίας

Σουτσούκι απλό Καππαδοκίας. Τα κομμάτια κρέατος που δεν τα χρησιμοποιούσαν για τον παστουρμά, για να συντηρηθούν τα κάνανε σουτζούκια. Ψιλοκόβανε το κρέας το οποίο αναμειγνύανε με μπαχαρικά και σκόδρο. Το μείγμα το άφηναν 1-2 μέρες να “τραβήξει” τα αρώματα και τις γεύσεις των μπαχαρικών. Στην συνέχεια έπλεναν πολύ καλά τα έντερα του ζώου και τα γέμιζαν με το μείγμα του κρέατος. Τα κρεμούσαν ψηλά σε καλά αεριζόμενο και δροσερό χώρο μέχρι να στεγνώσουν. Τα χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους προσθέτοντας τα μέσα σε φαγητά αντί για κρέας, ή ως επί τω πλείστον ωμά ως εκλεκτό μεζέ. Από τα καλύτερα εδέσματα θεωρούνται τα τηγανητά αυγά με σουτζούκι. Φαγητό που το είχανε για επίσημο και το πρόσφεραν στους καλεσμένους τους.

Weight

Price

Use:

horeca

0,00

250-300gr

0,00

0,00

τεμάχιο

Σουτσούκι καυτερό Καππαδοκίας

Σουτσούκι έξτρα καυτερό. Τα κομμάτια κρέατος που δεν τα χρησιμοποιούσαν για τον παστουρμά, για να συντηρηθούν τα κάνανε σουτζούκια. Ψιλοκόβανε το κρέας το οποίο αναμειγνύανε με μπαχαρικά και σκόδρο. Το μείγμα το άφηναν 1-2 μέρες να “τραβήξει” τα αρώματα και τις γεύσεις των μπαχαρικών. Στην συνέχεια έπλεναν πολύ καλά τα έντερα του ζώου και τα γέμιζαν με το μείγμα του κρέατος. Τα κρεμούσαν ψηλά σε καλά αεριζόμενο και δροσερό χώρο μέχρι να στεγνώσουν. Τα χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους προσθέτοντας τα μέσα σε φαγητά αντί για κρέας, ή ως επί τω πλείστον ωμά ως εκλεκτό μεζέ. Από τα καλύτερα εδέσματα θεωρούνται τα τηγανητά αυγά με σουτζούκι. Φαγητό που το είχανε για επίσημο και το πρόσφεραν στους καλεσμένους τους.

Weight

Price

Use:

horeca

0,00

0,00

0,00

τεμάχιο

Σουτσούκι πικάντικο Καππαδοκίας

Σουτσούκι Καππαδοκίας πικάντικο. Τα κομμάτια κρέατος που δεν τα χρησιμοποιούσαν για τον παστουρμά, για να συντηρηθούν τα κάνανε σουτζούκια. Ψιλοκόβανε το κρέας το οποίο αναμειγνύανε με μπαχαρικά και σκόδρο. Το μείγμα το άφηναν 1-2 μέρες να “τραβήξει” τα αρώματα και τις γεύσεις των μπαχαρικών. Στην συνέχεια έπλεναν πολύ καλά τα έντερα του ζώου και τα γέμιζαν με το μείγμα του κρέατος. Τα κρεμούσαν ψηλά σε καλά αεριζόμενο και δροσερό χώρο μέχρι να στεγνώσουν. Τα χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους προσθέτοντας τα μέσα σε φαγητά αντί για κρέας, ή ως επί τω πλείστον ωμά ως εκλεκτό μεζέ. Από τα καλύτερα εδέσματα θεωρούνται τα τηγανητά αυγά με σουτζούκι. Φαγητό που το είχανε για επίσημο και το πρόσφεραν στους καλεσμένους τους.

Weight

Price

Use:

horeca

0,00

0,00

0,00

τεμάχιο

Χοιρινός καβουρμάς Λήμνου σε φέτες

Η ιδιαιτερότητα του λημνιακού καβουρμά βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν μοιάζει με τον βορειοελλαδίτικο όπου κρέας και λίπος αναμειγνύονται σε πολύ λεπτά κομμάτια γίνονται μπαστούνι και μετά κόβονται σε ροδέλα. Ο λημνιακός καβουρμάς είναι καθαρό κρέας σε μεγάλα κομμάτια που παστώνεται σε αλάτι και μετά καβουρδίζεται. Στο τέλος φυλάσσεται μέσα στο λίπος του που είναι καθαρό και ξεχωρισμένο. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για αλλαντικό που μοιάζει λίγο με το απάκι ή το σύγκλινο αλλά δεν έχει μπαχαρικά παρά μόνο αλάτι. Τρώγεται σκέτος συνοδεύοντας τσίπουρο ή κόκκινο κρασί ενώ μπαίνει σε πάρα πολλά φαγητά ως άρτυμα και τους ενδυναμώνει τη γεύση. Το έβαλα σε ρεβίθια, σε μελιτζάνα στον φούρνο, σε πίτσα, σε πάστα, όπου μπήκε έδωσε χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Εκτός από τον κλασικό χοιρινό, ο Παλαίστρος παρασκευάζει μοσχαρίσιο και τους μοναδικούς σε όλη την Ελλάδα κατσικίσιο και πρόβειο.

Weight

Price

Use:

horeca, delicatesen

0,00

100gr

0,00

400gr

1kg, 2kg, 5kg

0,00

τεμάχιο

τεμάχιο

κιλό

Copyright 2018-19 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Σταθογιάννη 7, 11741, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn